Ett bra pris när du köper fönster är guld värt

11 november 2021 patrick_pettersson

Det finns så många olika sorters fönster att välja på att det kan liknas vid en hel djungel. När det är dags att välja sitter man alltså där och vet inte vad man ska välja. Huvudet är fullt av modeller med olika finesser. Men till slut brukar insikterna trilla ner en efter en och då vet man vad man vill ha och vad man har råd med. När man ska byta eller köpa fönster till sitt hus är det av största vikt att ha kollat upp vad det är för fönster pris.

Fönsterkarmar i olika utföranden

Det finns fönster med aluminiumkarmar och det finns med träkarmar. Köper man en med trä får man räkna med att man får lägga ner mer pengar och tid på underhåll än om man väljer att köpa fönster med aluminiumkarmar. En aluminiumkarm är i det närmaste helt underhållsfri så det passar den som inte vill lägga för mycket tid på att underhålla sina fönster. 

För den som tycker om att pyssla lite med sitt hus och har det som intresse, kan en träkarm vara ett bättre alternativ. Det passar även om man vill ha ett mer gammaldags utseende på sitt hus och inte är ute efter en något mer modern stil.

 

image

 

Ett fönster kan förändra utseendet på ditt hus

Att byta fönster är inte gjort i en handvändning. Det finns en del att välja på även här. Enkelglas, tvåglasfönster eller treglasfönster är valet till att börja med. Enkelglas är inte så vanligt nu för tiden men vill man vara helt autentisk och håller på med restaurering så kan det vara det man får beställa. Oftast är glaset då även handblåst. Det vanligaste idag är nog treglasfönster som ser till att hålla kylan ute och isolerar både mot kyla och ljud på ett helt annat sätt än de andra gör. 

Fler nyheter

07 november 2023

Fakta om Getter

28 oktober 2023

Fakta om gorillor

25 oktober 2023

Fakta om tigrar