Att vara obotlig romantiker

02 maj 2020 patrick_pettersson

Det är inte svårt att bli en obotlig romantiker. Inte alls svårt faktiskt, med tanke på hur vi matas med regisserad kärlek och romantiska klyschor i populärkultur dag ut och dag in. Lufsen som bjuder Lady på spaghetti och frikadeller på Tonys restaurang, och symboliskt rullar bort köttbullen till Lady med nosen för att sedan råka pussas av att mumsa på samma spaghettistrå har blivit ikoniskt i den filmiska kärleksvärlden. Och vi minns alla sista avsnittet av “Vänner” när Ross jagar ikapp Rachel på flygplatsen för att stoppa henne och förklara sin villkorslösa kärlek en gång för alla. 

 

Filmiska klyschor inte verkligheten 

Och då har inte ens den kanske mest klassiska kärleksscenen någonsin nämnts. För vem kan glömma John Cusack i “Say Anything” från 1989 när han står utanför sin kärastes fönster en natt med en bergsprängare ovanför huvudet spelandes Peter Gabriels “In Your Eyes”? Men en cynisk påminnelse är dessvärre att livet för många inte är fullt lika romantiskt som vi ser i filmer på bio och serier på Netflix. Vi vet ofta att verkligheten är betydligt hårdare än den vi ser på film. Och att alla dina kärleksproblem kommer inte att lösas av att rätt låt spelas vid rätt tillfälle när du råkar se din blivande partner i ögonen. 

 

Kanalisera din sexuella frustration 

Nej, vi dödliga människor som gått i kärlekens hårda skola behöver jobba för vårt kärleksliv själva. Hårt dessutom. Det kan utan tvekan vara väldigt frustrerande. Sexuellt frustrerande. Den måste du naturligtvis kunna få utlopp för – det handlar ju om dina kroppsliga behov. Är du singel kan du söka igenom utbudet av sexleksaker på Lovebuddy för inspiration om hur du kan kanalisera din sexualitet i väntan på den rätte. Och vet du vad? När den rätte dyker upp kan du fortsätta göra samma sak. Sexleksaker är även för par!

Fler nyheter

15 januari 2024

Fakta om skelettet